Yapılış Şekline Göre Kalp Ameliyatları Nelerdir?

Kalp
Yapılış Şekline Göre Kalp Ameliyatları Nelerdir?

Yapılış Şekline Göre Kalp Ameliyatları Nelerdir? 

Kalpte yaşanılan rahatsızlıklar dikkate alınmadığında ölümle sonuçlanabilir oluşu şüphesiz herkes tarafından bilinmektedir. Kalp ameliyatı kalp de yaşanılan rahatsızlıkların tespiti ile uygulanan cerrahi yöntemlerdir. Yapılış şekline göre kalp ameliyatları nelerdir kısaca açıklayalım. Kalp ameliyatları açık kalp ameliyatı ve kapalı kalp ameliyatı olmak üzere farklı cerrahi müdahalelere ayrılmaktadır. Klasik kalp ameliyatı iman tahtası denilen kimin kesilerek yapıldığı ameliyatlardır. Diğer bir yöntem ise gelişen teknolojiyle beraber uygulanmakta olan robotik cerrahi yöntemleri için koltuk altına küçük kesi açılarak uygulanan ameliyatlardan biridir. Bu ameliyat sıklıkla uygulanan koltuk altından girilerek yapılan ameliyattır.

Kalp Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kalp ameliyatı bilindiği üzere en hayati organlarda gerçekleştirileceği için genel anestezi altında yapılmaktadır. Hastaya bu süreç öncesinde kalp Ameliyatı öncesi hazırlık süreci uygulanarak ameliyatla karşılaşılacak bütün riskler en az seviyeye indirilir. Genel anestezi ile hasta akciğer makinesi desteği sağlanarak duruma göre kalbinin durdurulması ya da çalışan kalbe müdahale edilerek cerrahi operasyon gerçekleştirilir. Kalp ameliyatlarında iki farklı metot kullanılmaktadır. Bir metot giderek kullanımı düşen göğüste bulunan iman tahtasının kesilerek açık bir cerrahi uygulama yapılması işlemidir. Oldukça teferruatlı ve iyileşme süreci de oldukça uzundur. 2 ve günümüzde en çok uygulanan cerrahi operasyon yöntemi ise kapalı kalp ameliyatıdır. Bu ameliyatta koltuk altından robotik cihazların kalbe ulaşması için küçük bir kesi atılır ve robotik müdahaleyle daha çabuk iyileşecek bir cerrahi operasyon gerçekleştirilir.

Hastalığa Bağlı Kalp Ameliyatları Nelerdir?

Bütün cerrahi operasyonlarda çeşitli riskler bulunmaktadır. Kalp hastalıklarına riskleri belirleyici unsurların başında kişinin taşımış oldu sağlık problemleri olabilmektedir. Kişinin yaşı kalp ve damarlardaki yıpranmalar böbreklerde ciğerde ve benzeri organlardaki tahribat ve hali hazırda yaşamış olduğu sağlık problemleri hastalığa bağlı kalp ameliyatı nelerdir sorusunu şekillendiren önemli unsurlardır. Kalp rahatsızlıklarını dolayısıyla kalp ameliyatlarını gerektiren hastalıklar diyabet, yüksek tansiyon, doğuştan gelen kalp rahatsızlıkları, kalp krizi geçirilmesi, kalp yetmezliği, aort damarlarında çatlama yahut yırtılma, çok nadir görülen kalp kanseri olabilmektedir. Bu hastalıkların seyrine ve kalp ameliyatı şartlarının oluşumlarına göre ameliyat kararı değerlendirilmektedir. Değerlendirme neticesinde de teşhis ve tedavi yöntemleri belirlenip uygulamaya koymaktadır.

Post a comment